Καλώς ήρθαμε και καλώς σας βρίσκουμε!

Εκδοτικό σημείωμα
Το «7ήμερο» παρουσιάζεται σήμερα μπροστά σας, με τη φιλοδοξία να γίνει ο εβδομαδιαίος απαραίτητος σύντροφος.
Ακούγαμε κι εμείς σχεδόν καθημερινά όσα λέγονταν από «διαδρομιστές» για την εφημερίδα. Ποιος τη βγάζει, ποιος τη χρηματοδοτεί, ποιος την κατευθύνει, ποιον εξυπηρετεί. Αν σας πούμε πως είμαστε εντελώς, μα εντελώς ανεξάρτητοι, μπορεί να μας πετροβολήσετε. «Όλοι τα ίδια λέτε, αλλά όλοι εξαρτημένοι είστε» θα πείτε.
Φυσικά και είμαστε εξαρτημένοι. Είμαστε αθεράπευτα εξαρτημένοι από τη φιλοδοξία να «χτίσουμε» μια εφημερίδα που θα γίνει η μόνιμη «ερωμένη», χωρίς ανταγωνίστριες, του καθενός και της καθεμιάς που θα την πάρει στα χέρια του.
Είμαστε μέχρις εσχάτων εξαρτημένοι από την ελπίδα που εξελίσσεται σε βεβαιότητα πως το «7ήμερο» θα γίνει η απαραίτητη συντροφιά της εβδομάδας για όσους ζουν σ’ αυτή τη χώρα και νοιάζονται για το μέλλον της.
Είμαστε άρρηκτα εξαρτημένοι με τη βεβαιότητα πως το «7ήμερο» θα εξελιχθεί στην εβδομαδιαία ψυχαγωγία του ανήσυχου νέου, στην ανάγκη ενημέρωσης του προβληματισμένου πολίτη και στην ξεκούραση του ηλικιωμένου «πολεμιστή».

Ζούμε σε μια χώρα που έχει το χάρισμα να θεωρείται προνομιούχα, αλλά να μην μπορεί να το αποδείξει. Γι αυτό ήρθαμε κι εμείς εδώ. Για να προωθήσουμε μέσα από τη ζωντάνια των ανθρώπων που τη στελεχώνουν όλα όσα συμβαίνουν και απασχολούν αυτή τη μεγάλη περιοχή που λέγεται «Ελλάδα».
Έδρα μας η Σαμοθράκη, αλλά πεδίο δράσης μας, εκτός από τη γειτονιά μας, οι πιο ξεχασμένες από τους περισσότερους εκδότες περιοχές της χώρας μας.
Πολλοί θα σκεφτούν: «τι να μας πείτε κι εσείς τώρα, τόσα μας λένε οι άλλοι και τίποτε της προκοπής δεν γίνεται». Δεν θα διαφωνήσουμε πως κάπως έτσι συμβαίνει. Ότι δηλαδή δεν γίνεται και τίποτε της προκοπής. Έλα όμως που δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς φιλοδοξούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα, να μπούμε δυναμικά στον αγώνα της παρεμβατικής ενημέρωσης, μέσα από μια άλλη εφημερίδα. Που με πρωτογενή θέματα, με πολύ παρασκήνιο, με πλούσια ψυχαγωγία, με ιδιαίτερη προβολή όσων αξίζουν για να τα προτιμήσετε και όσων δεν αξίζουν για να τα απορρίψετε.
Το πρώτο φύλο του «7ήμερου που κρατάτε ήδη στα χέρια σας δεν ζητάει την επιείκειά σας για τις οποιεσδήποτε ελλείψεις. Απλά σας λέμε πως θα υπάρχουν νέες στήλες, νέες σελίδες, νέες ιδέες. Θα μας βρίσκετε σε όλα τα περίπτερα, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
Έτσι θα έρθουμε πιο εύκολα κοντά σας, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε. Και περιμένουμε να μάθουμε την άποψή σας. Για να γίνουμε όλοι μια παρέα, μια παρέα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, που όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτά που μας επιβάλλουν και να πείσουμε τους δημόσιους παράγοντες πως πρέπει να αποφασίζουν για μας, με εμάς και όχι χωρίς εμάς…