Τα Γρεβενά στη μεγαλύτερη Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών συμμετείχε στην μεγαλύτερη Γενική Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην Γερμανία στην Πόλη του Βερολίνου από τις 6 έως και 10 Μαρτίου 2008 στο περίπτερο του ΕΟΤ ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, σε μία ακόμη προσπάθεια ανάδειξης του πλούσιου τουριστικού προϊόντος του Νομού μας τόσο σε επίπεδο φυσικού κάλλους όσο και σε επίπεδο υποδομών.
Στην αποστολή από το Νομό Γρεβενών συμμετείχαν οι: κ.κ. Απόστολος Διανέλλος Γ.Γ. του Επιμελητηρίου Γρεβενών Υπεύθυνος του τμήματος Τουρισμού, Μιχάλης Κοκκινάκης Πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Επιχειρήσεων και Αθανάσιος Πετρέντζιος Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδόχων του Νομού Γρεβενών.

Οι εκπρόσωποι του νομού είχαν την ευκαιρία μέσα από έντυπο υλικό, αφίσες και τουριστικό οδηγό μεταφρασμένο στην Γερμανική, τον οποίο εξέδωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, να ενημερώσουν τόσο τους επισκέπτες του περιπτέρου όσο και τους εκπροσώπους τουριστικών γραφείων Ξένων και Ελληνικών για τις ομορφιές των Γρεβενών αλλά και τις υποδομές σε επίπεδο τουριστικών επιχειρήσεων.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο του αντίστοιχου Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού της Γερμανίας καθώς επίσης και με τον Έλληνα Πρόξενο στο Βερολίνο, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον χώρο του περιπτέρου και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Νομό.

Αξίζει να τονίσουμε ότι και σε αυτή την Έκθεση Η Ελληνική συμμετοχή απέσπασε το Πρώτο Βραβείο της καλύτερης παρουσίας στην έκθεση.
Οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων του Νομού Γρεβενών με την επιστροφή τους ενημέρωσαν το Νομάρχη κ. Κουπτσίδη για την παρουσία της Ν.Α. στην έκθεση δηλώνοντας ότι οι εντυπώσεις που απεκόμισαν οι επισκέπτες ήταν άριστες ενώ το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων για τα Γρεβενά ως τόπου προορισμού τουριστών ήταν πολύ μεγάλο.