SYNEDRIO PASOK

Από το "Θα τον μεθύσουμε τον Ήλιο" περάσαμε στη "Συννεφιασμένη Κυριακή", για να κλείσουμε με το παραδοσιακό "Αλέξη μου το μαντήλι σου", σε διασκευή Γιώργου Παπανδρέου και μουσική Ευάγγελου Βενιζέλου και Αλέξη Τσίπρα. Την παράσταση παρακολούθησαν όλοι οι αναποφάσιστοι, που αποφάσισαν ομόφωνα να παραμείνουν μακριά από τις κακοτοπιές...


ΠΑΣΟΚ 8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Σκεπτικισμός και άδοξο φλερτ προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Δύο ήταν τα σημεία που απασχόλησαν ουσιαστικά την κοινή γνώμη από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, οι εργασίες του οποίου έληξαν την Κυριακή 16/3/08. Ο αποκλεισμός Υπουργών και Υφυπουργών από το πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος και το... γάντι που έριξε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Συνασπισμό, ο οποίος, μέσω Αλ.
Τσίπρα, αντέδρασε αρνητικότατα.

Οι πρώτες θετικές αντιδράσεις από τη θέση του Γιώργου Παπανδρέου για τη σύνθεση του νέου Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς περνούν οι μέρες μετατρέπονται σε σκεπτικισμό.

Σε ό,τι αφορά στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, την οποία προτείνει ο κ. Γ. Παπανδρέου, θα πρέπει, όπως γνωρίζουμε, για να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία, κάποιο κόμμα από την Αντιπολίτευση να κερδίσει τις εκλογές. Ούτως ή άλλως, η απάντηση διά στόματος Τσίπρα είναι αρνητική έως προσβλητική.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει εξ αρχής, πριν το Συνέδριο, γνωστές τις προθέσεις του, λέγοντας ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αριστερά". Κατόπιν απάντησε στην πρόταση Παπανδρέου λέγοντας: "ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε και ο Συνασπισμός δεν θα γίνει το κερασάκι στην τούρτα της Κεντροαριστεράς". Το ΠΑΣΟΚ όσο υπάρχει χρόνος, αν υπάρχει, πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό του, τον προγραμματικό του λόγο. Πρέπει να υπάρξουν ριζοσπαστικές αποφάσεις. Πρέπει να λυτρωθεί από το σαράκι της εσωστρέφειας. Για "εγώταυρο της εσωστρέφειας στο λαβύρινθο του πολιτικού συστήματος" μίλησε ο κ. Ρέππας.