Πρόταση ανάπτυξης της μέσης κοιλάδας του Αράχθου

Προτάσεις και απόψεις για τα έργα υποδομής που θα οδηγήσουν στην παραπέρα ανάπτυξη της περιοχής της μέσης κοιλάδας του Αράχθου αντηλλάγησαν μεταξύ των παρευρισκομένων στην συνάντηση που έγινε στις 21 Μαρτίου στη Φτέρη ύστερα από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των Τζουμερκιωτών και των φορέων της περιοχής της μέσης κοιλάδας του Αράχθου.

Από τις προτάσεις που έγιναν συναποφασίστηκε να ζητηθεί να γίνουν άμεσα τα εξής έργα κατά προτεραιότητα: οδικές προσβάσεις στον Άραχθο και χώροι υποδομής του rafting στο Κρυονέρι και τη Φτέρη, πρόσβαση στη λίμνη του Πουρναρίου στο Τραπεζάκι Διστράτου και στον Άμμο Ροδαυγής όπου υπάρχει και χώρος αναψυχής, προώθηση από τη Νομαρχία της υποχρέωσης που έχει η ΔΕΗ για την περιβαλλοντική μελέτη της λίμνης Πουρναρίου που περιλαμβάνει παραλίμνιο δρόμο και χώρους αναψυχής κ.ά.

Στη συνάντηση κλήθηκαν και παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες ξενοδόχοι της περιοχής. Παρόμοιες συναντήσεις θα γίνουν και σε άλλες περιοχές των Τζουμέρκων όπως για παράδειγμα στο Βουργαρέλι και στην Πράμαντα.