Ασφαλιστικό: Οι υπαίτιοι να πληρώσουν το "μάρμαρο"...

Έπειτα από τα φιάσκα, την ταπείνωση -όπως αποκαλύφθηκε στα ΜΜΕ- και την αποπομπή Μαγγίνα, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής επιστράτευσε άρον άρον την κα Φάνη Πετραλιά να αναλάβει το Υπουργείο Απασχόλησης, με βασική εντολή την επίλυση του υπό κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.
Η κα Φάνη Πετραλιά ενημερώθηκε ότι αναλαμβάνει το Υπουργείο Απασχόλησης κυριολεκτικά στον αέρα, ως επιβάτης αεροπλάνου επιστροφής στην Ελλάδα. Νωρίτερα, κατά τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές, η κα Πετραλιά είχε τεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος. Τώρα εκρίθη το πλέον ικανό πρόσωπο για να επιλύσει το υπ' αριθμόν ένα εσωτερικό πρόβλημα της χώρας.
Το περίφημο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό κατετέθη προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008 και θα ψηφιστεί και από τους "αντιφρονούντες"βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, την Πέμπτη 20/3/08. Η αντιπολίτευση σύσσωμη ζήτησε την απόσυρσή του.
Τα νέα συνταξιοδοτικά δεδομένα θα ισχύσουν από 1/1/2013 κλιμακωτά και σε πλήρη ανάπτυξη το 2022.
Εμφανής είναι η προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων που καταφεύγουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο σύνολό τους μια ημέρα πριν την ψήφιση των νομοσχεδίων ως "κύκνειο άσμα" των συνταξιοδοτικών κεκτημένων τους.
Τελικά, από ποιους κατέρρευσε το ασφαλιστικό σύστημα; Από τους εργαζόμενους; Όχι βέβαια! Ας κληθούν λοιπόν να πληρώσουν το μάρμαρο οι οφειλέτες...